Meer groen

Meer groen

 

Korean.food-Kimchi-01Dacht je dat groen alleen de trendkleur was voor mode en beauty, dan heb je het mis. Dit jaar staat ook groen centraal bij onze voeding. De afgelopen jaren hebben diverse thema’s de revue gepasseerd; slow cooking, raw food, met of zonder gluten. Allen natuurlijk altijd binnen het kader van gezonde voeding.

Anno 2013 is de voedingstrends dat wij steeds meer aandacht hebben voor groente en groene groente in het bijzonder. Vlees en vis zullen niet gelijk van het menu verdwijnen, maar verschuiven iets meer naa de achtergrond en ook voor het toetje zullen we vaker gebruik gaan maken van groenten. Daarnaast zullen meer groentes beter beschikbaar zijn. Vinden we bijvoorbeeld aardbeien al het hele jaar door in de supermarkt, verwacht wordt dat dit ook voor vele seizoensgebonden groentes zo zal zijn. En een nog grotere varieteit in het aanbod, in het bijzonder van typische Aziatische groentes zoals het Koreaanse kimchi.

Matcha_and_Redbean_CakeDenk ook voor onze drankjes in termen van groen. Groene thee drinken we al langer, maar zal dit jaar aan populariteit winnen. Als variant daarop is het Japanse groene theepoeder Matcha helemaal in opkomst. Daarnaast zijn tarwegrasshots voor de absolute health freaks natuurlijk een must.

 

Reacties zijn gesloten.